Aerial Rooftop Lounge

                 

    Location : 113, Bongeunsa-ro Gangnam-gu, Seoul, South Korea

    Area : 156.7㎡    

    Design : 2014

    Completed Year : 2015

    Photographs : Kyungsub Shin 

                             Seungmo Lim(Physical Model)

 호텔 더 디자이너스 강남의 옥상 정원은 대지의 단차와 지역 지구의 차이로 열린 조망을 가질 수 있다는 큰 장점이 있다. 하지만 프로젝트 의뢰 전 불투시형 난간이 시공되어 조망은 차단돼 있었다. 건축주의 요청사항은 옥상정원에 피트니스와 카페 등 서로 상이한 기능이 계획되는 것이었다. 열린 공간을 갖는 장점을 극대화하면서, 동시에 각 기능 간 고유한 영역성 확보하는 방법으로 공간의 중앙부를 들어 올려 Aerial Rooftop Lounge로 조성하였다. 공간의 레벨과 재료, 연장과 분리를 효율적으로 계획하여 기능성과 디자인적인 완결성을 높였다.

 Rooftop Lounge of the Hotel the Designers benefits from the difference in level allowing open field of view. However, fences built out of opaque materials limited the field of view. Request of the structure owner was to have spaces serving multiple activities such as fitness and café. To maximize advantage of open space while keeping each section to secure its purpose, the center platform is raised to establish Aerial Rooftop Lounge. Extension and separation of materials and change of level difference has been deliberately planned to further develop functionality and completion of design.

Copyright © 2017 SML
All Rights Reserved